Видано «малий літопис УГКЦ»12 листопада у львівській книгарні «Є» відбулася презентація книги «Українська Греко-Католицька Церква: Перші кроки. Ісповідництво. Відродження». Це унікальне видання видано з нагоди ювілею 1025-річчя Хрещення України-Русі та освячення Патріаршого cобору Воскресіння Христового в Києві, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на сайт УГКЦ.

Про ідею створення видання розповів владика Богдан (Дзюрах), секретар Синоду Єпископів УГКЦ, керівник проекту, зазначаючи, що це не довідник чи краєзнавча книжка. «Можна сказати, що це малий літопис УГКЦ, в якому розповідається, як Церква діяла в житті нашого народу», - підкреслив єпископ.

Мета видання «Українська Греко-Католицька Церква: Перші кроки. Ісповідництво. Відродження», на думку владики Богдана, - показати діяння Бога у співпраці із людиною. «Ми хочемо запросити на зустріч із УГКЦ читача. Адже ця книжка показує правдиву «живу» Церкву», - додав він. У цьому виданні особливо  «видно глобальний і місійний характер Церкви».

Про етапи написання цього видання розповів Володимир Ільченко, шеф-редактор видавництва «Мандри», головний редактор проекту. Він сказав, що книжка складається з 12 розділів, що  є своєрідними етапами історії Церкви. Крім цього, у виданні містяться розповіді про деякі храми, парафії та чудотворні ікони УГКЦ. На сторінках книжки багато ілюстрацій. Отець Ігор Яців, керівник Департаменту інформації УГКЦ, зазначив, що, гортаючи книжку, можна побачити «зріз різних парафії, як великих, так і маленьких». Наостанок священик додав, що існує також англомовне видання книги «Українська Греко-Католицька Церква: Перші кроки. Ісповідництво. Відродження».

Теги: