Продовжуються святкування 19-річчя Біблійного товариства сприяння екуменічному та міжрелігійному діалогу «Effatha», які були відзначені Екуменічним футбольним турніром серед команд з УГКЦ, РКЦ, УПЦ КП і УПЦ (МП). Другим етапом святкувань стала конференція з питань екуменізму, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на сайт УГКЦ.

Розпочалася конференція Екуменічним молебним піснеспівом, який очолив о. Володимир Крушельницький – канцлер Львівської духовної семінарії УГКЦ у співслужінні з о. Назарієм Лозинським – інспектором Львівської православної богословської академії УПЦ КП.

Із словом привітання до присутніх звернувся о. д-р Ігор Бойко, ректор ЛДС УГКЦ. Він побажав учасникам успіхів у конференції і висловив радість із приводу екуменічних ініціатив  товариства «Effatha» та того, що представники православних конфесій Львова радо на них відгукнулися.

Першу доповідь-вітання, привітання від митрополита Димитрія (Рудюка) та позицію УПЦ КП стосовно екуменізму висловив о. Назарій Лозинський. Другу доповідь виголосив ієродиякон Маркіан (Каюмов) – голова інформаційного відділу Львівської єпархії УПЦ (МП), він говорив про висвітлення питань екуменізму та між церковних відносин у ЗМІ. Третю доповідь про сучасний стан екуменізму в Україні висловив релігіє знавець, викладач ЛДС кандидат наук Андрій Юраш. Четверту доповідь на тему «Бачення екуменічних перспектив УГКЦ , як однією із помісних Церков Володимирового Хрещення» висловив о. д-р Юрій Саквук.

Кожен із доповідачів відповів на численні питання, поставлені учасниками події.

Теги: