Депутати не дали Почаївській лаврі гірничій відвід на розробку піщаного кар’єруРішення про надання гірничого відводу на розробку піщаного кар’єру Почаївській лаврі підтримало лише 26 депутатів Тернопільської обласної ради. Дане питання розглядали на сесії облради 12 листопада, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на Рomisna і місцеве видання "20 хвилин".

У депутатів відразу виникли претензії. Мовляв, чому лавра займається бізнесом. Крім того, сумніви виникли і щодо того, наскільки духовенство дотримується законів.

– Пісок у родовищах зменшується з особливим благословенням, відколи лавра веде будівництво, – заявив депутат від фракції ВО "Свобода" Наталія Турецька. – Ми не будемо голосувати за це рішення.

Натомість представник фракції "Партія регіонів" Павло Федик закликав підтримати дане рішення. На його думку, церкву не варто втягувати в політичні розбірки:

– Нехай духовенство лаври самостійно, по-християнськи знайде злагоду, - сказав він. – Не потрібно у цьому питанні шукати підтекст.

Питання про піщаний кар’єр у порядку денному сесії з'являється вже не вперше. Жодного разу його не підтримували "свободівці" та депутати з інших союзницьких груп. Утім, храм, для зведення якого хочуть використовувати пісок, здали ще на Пасху. На відкриття церкви їздив навесні губернатор Валентин Хоптян. Наразі у величезному соборі збираються виконати внутрішні роботи.

Теги: