УАПЦ запозичила досвід УГКЦ, збираючи пожертви-«цеглинки» для храмобудівництваЗ благословення керуючого Івано-Франківською єпархією Української Автокефальної Православної Церкви митрополита Галицького Андрія (Абрамчука) – священноархимандрита Угорницького монастиря, з метою збору пожертв для будівництва соборного храму обителі будуть розповсюджуватися спеціальні «цеглинки» – благословенні грамоти жертводавцям, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на Рomisna.

Грамоти -«цеглинки» будуть номіналом 20, 50, 100, 500 та 1000 грн., придбавши які жертводавець вносить свій посильний вклад у справу храмобудівництва. У справі організації збору такої пожертви братія монастиря взяла досвід УГКЦ, яка таким чином уже збирала кошти на побудову кафедрального собору у Києві. ВтІм, подібна практика вже давно відома в УПЦ (МП) -- наприклад, і зараз у столичному Свято-Введенському монастирі УПЦ збирають на будівництво церков подібні пожертви-«цеглинки».

Особливістю «цеглинок», що використовують в УАПЦ і УКГЦ, є спеціальна відривна частина, яка із внесеними даними про особу жертводавця передається на молитву до Угорницького монастиря. Також імена жертводавців будуть заноситися у спеціальну книгу жертводавців соборного храму обителі. Планується, що імена жертводавців також будуть внесені у спеціальний розділ на офіційному сайті Угорницького монастиря (www.ugornyky-monastyr.if.ua), що дозволить зробити прозорою інформацію про збір коштів на будівництво.

«Цеглинки» можна придбати не лише для себе і своєї родини, але й для своїх рідних, або якогоїсь організації.

Теги: