4 грудня, в день свята Введення до храму Пресвятої Богородиці, глава Української Греко-Католицької Церкви під час літургії в Патріаршому соборі Воскресіння Христового в Києві закликав молитися за Україну та привітав священиків і семінаристів, які прибули до Києва на Євромайдан, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на сайт УГКЦ.

«Вітаю усіх наших священників з різних міст і сіл, які прибули, аби бути разом зі своїм народом. Вітаю братів-семінаристів, зокрема з Львівської духовної семінарії, які на чолі з ректором і віце-ректором прийшли, щоб послужити людям на Майдані. Вітаю усіх вас, які, можливо, як Пречиста Діва Марія, залишили свої теплі домівки й прийшли сьогодні до столиці нашої України, щоб шукати дорогу до надії, до кращого майбутнього для нашої держави і для нашого народу», -- сказав глава УГКЦ.

Після розповіді про свято Введення він відзначив, що віруючі увійшли в цей храм у дуже непростий день в історії українського народу. За його словами, християни сьогодні сповнені змішаних почуттів. З одного боку – тривоги, з іншого – надії.

«Але день, який ми переживаємо, є не тільки сповнений тривоги, а й надії. Тому що в наших пошуках ми, християни, робимо крок до Бога. Навіть в такий непростий час ми не сходимо з дороги Його заповідей, заповідей любові до Бога і ближнього. Святкуючи свято Богородиці, ми разом з нею робимо свято понад агресією, насиллям, ненавистю. І своєю дорогою показуємо дорогу всьому українському народові, яка є дорогою виходу з тої непростої ситуації, в якій опинилися. Бо не має іншої дороги, якою ми повинні йти, як дорога Христових заповідей. Та дорога, якою є сам Христос. Бо Він сказав: «Я є Дорога, Істина і Життя»», – сказав блаженніший Святослав.

Він закликав молитися сьогодні за Україну, за європейське майбутнє. «Так, як багато століть тому, тут у Києві великий князь Ярослав Мудрий посвятив цю землю під покров Пречистої Діви Марії, зробіть сьогодні те саме – віддаймо під покров Богородиці нашу землю, наш народ, нашу державу. І будьмо певні, що тривога перетвориться у надію», – наголосив проповідник.

Теги: