В Україні заснували першу неокатехуманельну семінарію Redemptoris Mater східного обрядуВ Ужгороді заснували неокатехуманельну семінарію Redemptoris Mater для семінаристів візантійського обряду. Про це було оголошено нещодавно на всесвітній зустрічі семінаристів Redemptoris Mater в Італії. Загалом цього року було засновано 7 нових семінарій Redemptoris Mater, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на Zakarpattya.net.ua.

На зустрічі був присутній єпископ Мілан Шашік, який очолює Мукачівську греко-католицьку єпархію, що є окремою "Церквою свого права" («sui juris»), має автономний статус, не підпорядковується главі УГКЦ, а безпосередньо Римському престолу.

Харизмою неокатехуменальних семінарій Redemptoris Mater, кількість яких у світі вже сягнула сотні, є підготовка пресвітерів для "Нової євангелізації". Семінаристи виховуються в місійному дусі для того, щоб вони могли їхати з проповіддю по цілому світі. В Україні вже існує одна семінарія Redemptoris Mater латинської традиції.

До сьогодні існувала тільки одна неокатехуменальна семінарія східної традиції в Лівані.  В українській семінарії в Ужгороді зможуть навчатись тільки ті хлопці, які обиратимуть целібатний стан для служіння в Церкві. На сьогодні неокатехуменальні спільноти східної традиції є на Закарпатті та у Львові.

Неокатехуменальна дорога – це рух, який виник в Католицькій Церкві після ІІ Ватиканського собору як відповідь на секуляризацію. Метою руху є відродження спільнотного життя на парафіях та місійна діяльність в умовах сучасного світу. Іван Павло ІІ назвав Неокатехуменат "дорогою католицької  формації відповідну для сьогоднішньої людини".

Теги: