УПЦ в день Миколая Чудотворця молиться за примноження любові, викорінення ненависті, за мир і спокій у країніПредстоятель Української Православної Церкви митрополит Володимир видав розпорядження про проведення молебеню 19 грудня, в день святого Миколая Чудотворця, на якому в усіх храмах і монастирях УПЦ піднести особливу молитву про примноження любові, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на Православіє в Україні.

Звертаючись до архіпастирів, отців та вірян УПЦ, митрополит Володимир, привітав усіх з днем пам’яті святителя і чудотворця Миколая та нагадав, що приближається Різдво Христове. «Непомітно промайнула половина Різдвяного посту. Довкола вирують політичні пристрасті, а Церква молиться про примноження любові і викорінення ненависті та злоби, за мир і спокій в країні».

Глава УПЦ нагадав, що Церква об’єднує своїх віруючих незалежно від політичних поглядів, регіону проживання та національності, і зазначив, що головне сьогодні – молитися і постувати: «бо пристрасті і страсті «виганяються тільки постом і молитвою» (Мф. 17, 21).

Предстоятель закликав молитися за подолання ворожнечі і розбрату, за панування миру і спокою, "щоб нам, віруючим, проводити «життя тихе і безтурботне у всякому благочесті і чистоті»".

Теги: