УГКЦ взяла під опіку перший в Україні дитячий хоспіс25 грудня в місті Надвірна, що на Івано-Франківщині, відбулося відкриття першого в Україні дитячого хоспісу. Як стверджували під час відкриття, вже на сьогодні на обліку знаходяться біля півтисячі потенційних пацієнтів дитячої лікарні паліативної допомоги, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на сайт УГКЦ.

Відкриття закладу стало можливим завдяки численним меценатам та коштам від благодійній акції “Жити і вірити”, яка розпочалася ще в 2012 році. Нині тут може перебувати до 15 дітей з онкопатологією чи іншими важкими захворюваннями.

Священик Ігор Шліхутка, декан Надвірнянський, спільно зі священиками Коломийсько-Чернівецької єпархії УГКЦ та Івано-Франківської архиєпархії УГКЦ, а також священиком УПЦ КП Олегом Траско здійснили освячення приміщення. “Відкрити серце для дітей, наповнити його любов’ю, Богом. Це має бути основною метою цього закладу”, - звернувся до присутніх о. Ігор

“Символічним є те, що саме у передріздвяний час ми відкриваємо дитячий хоспіс. Дякуємо всім, хто долучився до відкриття цього закладу: матеріально, фізично чи молитвою”, - наголосив очільник області Василь Чуднов.

Священик Руслан П’яста, керівник Душпастирської місії у сфері охорони здоров’я Івано-Франківської митрополії УГКЦ, вручив головному лікарю дитячого хоспісного відділення п. Галині Кузнєцовій подячну грамоту від владики Володимира (Війтишина), митрополита Івано-Франківського.

До працівників медичного закладу звернувся новопризначений капелан о. Юрій Зеленчук: “Ви люди з великим серцем, бажаю вам наснаги та сили витримати до кінця у цій нелегкій праці. Ми зі сторони духовенства всіляко підтримуватимемо вас у цьому”.

На відкриття прибули меценати та керівники області. Зокрема голова Івано-Франківської ОДА Василь Чуднов, голова Надвірнянської РДА Юрій Касіянчук, міський голова Зіновій Андрійович, голова районної ради Василь Попович, директор департаменту охорони здоров’я Івано-Франківської ОДА Роман Мельник, міністр охорони здоров’я України 2007-2010 рр. Василь Князевич, ректор Івано-Франківського медичного університету Микола Рошко, головний лікар Богородчанської ЦРЛ Манюх Юрій, представники благодійних фондів “Відродження”, “Мати Тереза”.

Теги: