У Почаєві і Донеччині горіли храми УПЦНапередодні Нового року у Тернопільській і Донецькій областях пожежі пошкодили храми УПЦ (МП), повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на 20minut.ua і Кyrios.org.ua.

23 грудня, близько 23.45, горіла капличка в Почаєві на Кременеччині. Вогонь повністю знищив святиню площею 80 м. кв. по вул. Радивилівська, 33, де знаходиться богадільня, яку влаштували миряни УПЦ. Пожежу ліквідували рятувальники. Під час гасіння врятували дві будівлі та матеріальних цінностей на суму 200 тисяч гривень.

 Причина виникнення пожежі встановлюється. Але це вже не перша пожежа в почаївській богадільні. 18 листопада 2011 року в цьому Будинку милосердя також виникала велика пожежа.

29 грудня, о 3.36 у с. Октябрьське Добропільського району Донецької області в одноповерховій будівлі «Іоана-Богословської парафії Горловської єпархії Української Православної Церкви Московського патріархату» сталася пожежа.

Вогнем пошкоджено покрівлю на площі 70 кв. м та перекриття на площі 40 кв. м. О 4.54 підрозділами ДСНС пожежу локалізовано, о 5.48 - ліквідовано.

Загиблих та постраждалих немає. Попередня причина пожежі - порушення правил пожежної безпеки при експлуатації печі на твердому паливі.

Нагадаємо, що напередодні Різдва у пожежі на Рівненщині згорів дім з дітьми священика УПЦ.

Теги: