8 лютого, з благословення Патріарха Філарета, очільника УПЦ Київського Патріархату, у стінах Київської православної богословської академії відбувся XІІ Всеукраїнський з’їзд православної молоді, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на сайт УПЦ КП.

З’їзд зібрав понад двісті представників православних молодіжних організацій, духовно-просвітницьких центрів, молодіжних братств Української Православної Церкви Київського Патріархату.

Участь у заході взяли патріарший намісник, митрополит Переяслав-Хмельницький і Білоцерківський Епіфаній ректор КПБА; архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій; керуючий справами Київської патріархії, єпископ Вишгородський Агапіт; голова Синодального управління у справах молоді архімандрит Макарій (Папіш).

Роботу з`їзду відкрив голова Управління у справах молоді архімандрит Макарій. У своїй доповіді він поділився здобутками та проблемами молодіжної роботи в УПЦ КП. Зокрема, відзначив, що молодіжний рух в цій Церкві постійно оновлюється, є стабільним і динамічним. Щороку відбувається ціла низка заходів, в яких православна молодь духовно зростає, гуртується, бере активну позицію.

Делегатів з`їзду привітали патріарший намісник, митрополит Епіфаній, архієпископ Євстратій, та інші.

Теги: