У Києві презентують книжку про іконографію Івана Мазепи28 березня 2014 року в Музеї книги і друкарства України відбудеться презентація книги Ольги Ковалевської  "Іконографія Івана Мазепи в образотворчому мистецтві ХХ  початку ХХІ ст.", повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на І-pro.kiev.ua.

Книга презентує результати багаторічного дослідження іконографії відомого історичного діяча XVII-XVIII ст. - гетьмана Івана Мазепи, а також процес використання мистцями ХХ - початку ХХІ століття виявлених іконографічних джерел у власній творчості. Праця побудована на матеріалах укладеного авторкою докладного ілюстрованого каталогу мистецьких творів минулого та початку нинішнього століття, присвячених відтворенню образу знаного гетьмана.


Книга складається з кількох частин: авторського дослідження та ілюстрованого каталогу, в якій представлено твори живопису, графіки, скульптури та декоративно-ужиткового мистецтва, в яких втілено образ Івана Мазепи. Праця розрахована на науковців, митців, а також усіх, хто цікавиться історією та культурою України.

Презентація відбудеться о 17:00 у Музеї книги і друкарства України (м.Київ, вул.Лаврська, 9, корпус 9/10,  тел.:  +38 (044) 280-66-23,  +38 (044) 280-52-56 ).

Теги: