Священик УАПЦ допомагає кримським переселенцям знайти житло12 родин із ближніх до Кам'янця-Подільського районів Хмельницької області зголосилися подарувати будинки переселенцям. Допомагає переселенцям знайти житло священик Української Автокефальної Православної Церкви, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на Газету по-українськи.

— Є люди, які живуть у Тернополі, Львові, Хмельницькому, а батьківські хати у селах пустують, валяться. Щоб не пропали, то хочуть подарувати біженцям, — каже 36-річний Ігор Дерій, священик УАПЦ з Кам'янця-Подільського. — Подарувати хочуть родини з Тернопільської і Хмельницької областей. В одному селі голова села каже, що й роботу допоможе знайти. Є такі будинки, що там два-три роки ніхто не жиє. Заходь — і зразу живи. Подушки на ліжках. Є такі, що, кажуть, у хаті є каструлі, миски і городина у погребі — хай живуть. А є такі, що за невеликі гроші готові віддати.

73-річний Анатолій Кошеватий із Кам'янця-Подільського Хмельниччини хоче подарувати будинок біженцям із Криму. Хата розташована в селі Яцківці Дунаєвецького району. Це за 30 км від Кам'янця-Подільського. Оголошення, що дарує дім, розмістив в Інтернеті:

— Із Севастополя подзвонило одразу шість чоловік, із Сімферополя — дві людини, з Донбасу — теж дві, з Луганська дзвонили. Із Севастополя — сім'я, — говорять, що їх п'ять чоловік. Сказав їм, що по телефону можна говорити тільки про любов, а на хату дивитися треба, бо там же жити. Але не знаю, чи приїдуть.

Під тимчасове житло кримським переселенцям Анатолій Кошеватий пропонує і свою дачу в селі Пудлівці, за 3 км від ­міста.

Фото wikipedia.org

Теги: