Католики провели в Одесі семінар для шкільних педагогів «Виховувати по-християнськи»Знаковою подією в житті салезіан Одеси став вже традиційний практичний семінар «Виховувати по-християнськи».  Цьогоріч він пройшов вдев’яте на базі Одеського приватного навчально-виховного комплексу  «Загальноосвітня школа I ступеня – дошкільний навчальний заклад «Нарнія», повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на Сatholic-media.org.

За мету було покладено показати відповідність принципів християнського виховання потребам сучасної школи та позашкільної діяльності. Вчителі, психологи, вихователі та батьки 27-28 березня мали можливість познайомитися з авторськими доробками доповідачів у напрямку викладання предметів християнського спрямування у дошкільному закладі та школі. Практичні майстер-класи, підготовлені фахівцями, що працюють з дітьми та підлітками, познайомили учасників з можливістю залучати до своєї роботи сучасні засоби арт-терапії та театрального мистецтва.

Окрім того, в цьому році вперше семінар будо взято під опіку Генерального Консульства Республіки Польша в Одесі. Як сказав віце-консул, Томаш Капустняк, це може стати гарною традицією.

На семінарі виступили: Саннікова Тетяна Василівна, кандидат пед.наук, старший викладач Одеського інституту удосконалення вчителів; Гузік Микола Петрович, народний вчитель України, засновник авторської школи в м. Южне; Сучок Віра Євгенівна, відмінник освіти України, директор Комунального дошкільного навчального закладу №4 (м. Южне); С. Наталія Вакулішина, вчитель НВК «Нарнія»; Іванюк Катерина Анатоліївна, тренер-фасилитатор міжнародного проекту «Альтернатива насиллю» в Україні (більше 150 тренінгів, досвід роботи с «важкими» дітьми); Кравченко Наталія Олександрівна, тренер-фасилитатор міжнародного проекту «Альтернатива насиллю», вихователь дитячого садка з багатолітнім досвідом; Станіслав Дрогаєв, психолог, психотерапевт, координатор проекту «Вільна освіта»; Гиря Ірина Володимирівна, практичний психолог, консультант з питань міжособистісної взаємодії; Гузенко Віра Анатоліїна, практичний психолог, канд. психологічних наук, член асоціації арт-терапевтів України, доцент кафедри соціальної  роботи и кадрового менеджменту ОНПУ.

Теги: