Волинська рада Церков засудила анексію КримуВолинська рада Церков (ВРЦ) «рішуче осуджує анексію Російською Федерацією двох регіонів України – Автономної Республіки Крим і м. Севастополя – внаслідок псевдореферендуму 16 березня у супроводі облудної пропаганди». Про це йдеться в заяві, підписаній 11 квітня під час чергового засідання ВРЦ, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на сайт УПЦ КП.

Очільники єпархій та обласних об’єднань семи християнських конфесій, включаючи УПЦ (МП), закликали владу та волинян усіляко допомагати можливим біженцям з окупованих регіонів, Збройним силам України та Національній гвардії. Також церковні діячі заохочують до постійної молитви «за примноження любові, прощення ворогів та відвернення війни».

Учасники засідання, яке проходило під головуванням митрополита Луцького і Волинського Михаїла, ієрарха УПЦ КП, в облдержадміністрації та за участю її голови Григорія Пустовіта, також підтримали пропозицію представника Української Греко-Католицької Церкви щодо необхідності створити спільну комісію ВРЦ і ОДА, яка координуватиме надання всебічної допомоги постраждалим на Євромайданах. Погоджено, що від ВРЦ в комісію увійде представник головуючої конфесії, а також інших Церков за бажанням.

До Волинської ради Церков звернулась представник обласної держтелерадіокомпанії Юлія Романюк. Подякувавши владиці Михаїлу за ініціативу щодо трансляції на телебаченні щоденної молитви за Україну о 21.00, вона запросила до участі в цьому проекті інші конфесії. Після невеликої дискусії духовні лідери вирішили підтримати ідею. Молитовні звертання буде записано для почергового показу.

Підбиваючи підсумки дев’ятого щорічного благодійного телемарафону «Бог багатий милосердям», владика повідомив, що зібрано 121 451 грн. На ці кошти закупили побутову техніку для малозабезпечених верств населення. Владика подякував численним жертводавцям і всім хто спричинився до організації. Зокрема: сектору у справах релігій управління ОДА, обласному державному телебаченню, академічному музрадмтеатру ім. Тараса Шевченка, обласній організації Товариства Червоного Хреста України.

На завершення згідно з положенням про ВРЦ митрополит Михаїл передав повноваження наступному головуючого – старшому пасторові церков Адвентистів сьомого дня у Волинській області Анатолієві Антонюку.

Теги: