Католицький науковець-русист прочитає у Києві відкриту лекцію "В боротьбі за реальність"У рамках проекту "Європейський Форум" "Києво-Могилянська Бізнес Школа", Національний університет "Києво-Могилянська академія" та видавництво "Дух і Літера" запрошують 17 квітня на відкриту лекцію професора Адріано Делл’Аста "В боротьбі за реальність", повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на організаторів.
        
Адріано Делл’Аста (Adriano Dell’Asta) – філософ, професор російської літератури і доцент Католицького Університету (Мілан, Брешія). Директор Італійського інституту культури при Італійському посольстві в Москві, віце-президент італійського фонду «Християнська Росія».

У своїй книзі "В боротьбі за реальність" Адріано Делл'Аста досліджує, як відбувається віднайдення реальності через художню тканину літератури, де немає фактів без сенсу, а сенс – це не довільна вигадка людини. Справжня реальність – це невловима таємниця єдності істини, добра і краси. Загроза ідеології полягає у зведенні реальності до голих фактів або до певної інтерпретації; у кожному разі – це насильство над реальністю.

Місце і час проведення лекції: 17 квітня, четвер, 15:30, "Києво-Могилянська Бізнес Школа" (KMBS), аудиторія 410 (4 корпус Києво-Могилянської академії -- Волоська вул., 8/5, 044 425 7781)

Теги: