Єпископ УГКЦ: «Критичної загрози УГКЦ на Донбасі немає»Екзарх Донецький єпископ УГКЦ Степан (Меньок) в інтерв’ю Радіо Ватикану заявив, що попри ескалацію насильства на Донбасі, критичної загрози релігійним громадам УГКЦ немає, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на сайт УГКЦ.

«Незважаючи на ескалацію насильства на Донбасі, критичної загрози релігійним громадам УГКЦ немає. «На Донбасі нашу Церкву знають. І знають з доброї сторони, як тих, що голосять Слово Боже і як тих, що роблять багато соціальних проектів: діти вулиці, ВІЛ-інфіковані діти…Ці проекти мало б робити місто, але робимо їх ми», -- сказав Степан (Меньок).

Він додав, що з посиленням ескалації насильства на Донеччині у храмах УГКЦ збільшується число вірних. «Спеціально спостерігав, чи буде менше людей чи ні. Але ні, абсолютно не менше. Навіть більше. Бо завжди так буває – як тривога, то до Бога. Люди в такі моменти дуже тягнуться до Бога», - сказав архиєрей.

Крім того, єпископ повідомив, що кількість парафій УГКЦ за останні роки на Південному-Сході України зросла до 82 парафій.

За словами екзарха, через розширення Донецько-Харківського екзархату було й прийнято рішення про його поділ. «Більш практично для єпископа працювати, коли є менше число парафій і коли є окремий владика, який може слідкувати за всім. Тому поділ Донецько-Кримського екзархату був необхідний», - зазначив ієрарх.

Теги: