Місцеблюститель УПЦ закликає молитися і обрати Президента УкраїниМісцеблюститель Київської митрополичої кафедри УПЦ оприлюднив звернення з нагоди виборів Президента України, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на прес-службу УПЦ.

Місцеблюститель зазначив, що "сьогодні наша країна переживає час складних випробувань", "майже кожного дня ми чуємо про нові силові зіткнення та про загибель людей", а тому "громадяни України прагнуть припинення братовбивчого конфлікту, примирення та суспільної злагоди".

Місцеблюститель закликає молитися і обрати на виборах Президента України, які відбудуться в неділю, 25 травня 2014 року.

"Церква не бере участі в політичному процесі,-- наголошується у зверненні -- Ми не закликаємо голосувати за того чи іншого кандидата, не закликаємо до підтримки тієї чи іншої політичної сили. Ми закликаємо усіх вірних Української Православної Церкви до підсиленої молитви за нашу державу та за народ України. Будемо просити Христа Спасителя, аби Він напоумив нас обрати достойного очільника держави, який би зміг, з Божою допомогою, знайти відповіді на ті складні виклики, що постали сьогодні перед нашою Батьківщиною, а нам щоб Господь подавав добрий розум і мужність виправити своє особисте життя з гріховного на праведне, тоді новий Президент буде для нас тим Божим слугою, через якого Господь буде подавати нам не кару Свою, а Своєї милості і щедроти".

Фото wikipedia.org

Теги: