В Києві презентують книгу Катерини Липи "Твердині князів Острозьких"Всі шанувальники оборонної архітектури, княжого роду Острозьких і любителі історії запрошуються на презентацію книжки "Твердині князів Острозьких", яка відбудеться 25 червня в Національному музеї українського народного декоративного мистецтва (Київ), повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на Рrostir.museum і Laurus.me.

Катерина Анатоліївна Липа  — український мистецтвознавець, історик архітектури, журналіст. Закінчила факультет теорії та історії мистецтва Національної академії образотворчого мистецтва і архітектури (НАОМА). У 1994–1997 навчалася у аспірантурі Інституту Теорії та Історії Архітектури і Містобудування, там само працювала науковим спвробітником. У 1998–2001 р. працювала на посаді старшого наукового співробітника у Національному Історико-архітектурному заповіднику «Софія Київська». Дослідження з історії архітектури поєднує з журналістикою. Співпрацювала з багатьма українськими газетами та журналами, є автором близько 400 статей на теми історії мистецтва та архітектури, сучасної архітектури, мистецтва та предметного дизайну.

Автор низки науково-популярних книг з історії української фортифікації, архітектури, військової історії та спорту.

Ця книжка – візуальна енциклопедія, що у яскравій і доступній формі розповідає про фортифікаційні споруди, зведені кількома поколіннями князів із славетного роду Острозьких: замки, оборонні споруди міст, укріплені монастирі та храми. Читач дізнається не тільки про будівлі, а і про те, як жили, розважалися й воювали українські аристократи у XІV–XVIІ ст. Захопливу подорож крізь віки допоможуть здійснити авторські фотографії пам’яток архітектури і предметів побуту з музеїв України, Польщі та Німеччини, а також численні репродукції творів мистецтва. У книжці понад 200 ілюстрацій, за якими читач зможе уявити барвисте життя наших предків і відчути гордість минулим України.

На презентації буде лотерея: видавництво "Лаурус", яке видало книжку, розіграє різноманітну літературу. А туристична компанія "Орнамент України" - поїздку до одного із замків Острозьких.

Подія розпочнеться о 16.00 за адресою: Київ, вул. Лаврська, 9, корпус 29.

Теги: