Кабмін зменшив ціну на газ для релігійних організацій на 50%Кабінет Міністрів України встановив ціну на природний газ для потреб релігійних організацій у розмірі 50% від рівня ціни для промислових споживачів, яка існує на сьогодні, повідомляє Інститут релігійної свободи.

Уряд також встановив, що таке зменшення ціни на газ повинно враховуватися при визначені тарифів на теплову енергію та послуги з централізованого опалення і постачання гарячої води для потреб релігійних організацій.

Відповідне рішення закріплене постановою Кабміну № 198 від 21 травня 2014 року, текст якого розміщено на Урядовому порталі у середу, 25 червня.

Нові ціни та тарифи почнуть діяти з 1 липня 2014 року, які до цього часу має затвердити Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики (НКРЕ).

Водночас знижена ціна не розповсюджується на обсяги природного газу, які релігійні організації використовують для проведення виробничо-комерційної діяльності.

Як відомо, з 1 травня 2014 року збільшилася гранична ціна на природний газ для промислових споживачів і підприємств, що фінансуються з державного та місцевих бюджетів, та становить 4724 грн. за 1 тис. куб. м. (без ПДВ, цільової надбавки та суміжних витрат).

Отже, у разі збереження нинішнього рівня цін для промислових споживачів, з 1 липня ціна на газ для релігійних організацій становитиме 2362 грн. за 1 тис. куб. м. (без ПДВ та інших витрат).

Теги: