Голова Депрелігій закликав спецслужби, міжнародні організації та УПЦ (МП) допомогти визволити священика УГКЦ із полонуВолодимир Юшкевич, директор Департаменту у справах релігій і національностей Міністерства культури України, звернувся до представників українських правоохоронних органів, спецслужб, представників міжнародних організацій із проханням зробити все можливе для визволення священика, якого взято в заручники бойовиками на Донбасі, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на РІСУ і сайт УГКЦ.

Окремо Володимир Юшкевич попросив митрополита Донецького і Маріупольського Іларіона, керівника Донецької єпархії Української Православної Церкви, допомогти в порятунку священика.

«Як стало відомо, 4 липня в Донецьку зник секретар Ради Церков і релігійних організації Донецької області, священик Української Греко-Католицької Церкви Тихон Кульбака. За деякою інформацією, до його зникнення причетні члени терористичної організації "Донецька народна республіка". Перед цим отець неодноразово отримував погрози від проросійськи налаштованих активістів. Так порушуються основні права людини: на життя, на свободу й особисту недоторканність, на свободу світогляду та віросповідання. Звертаюся до представників українських правоохоронних органів, спецслужб, представників міжнародних організацій із проханням зробити все можливе для визволення священика. Окремо прошу керівника Донецької єпархії Української Православної Церкви, Митрополита Донецького і Маріупольського Іларіона допомогти в порятунку священика», – йдеться у документі.

Муфтій ДУМУ «Умма» Саїд Ісмагілов заявив, що викрадений кількома днями раніше священник УГКЦ о. Тихон знайдений і наразі тривають переговори про його звільнення.

«Завдяки зусиллям багатьох людей, ми знайшли о. Тихона і вказівки на те, якою групою бойовиків він був захоплений. Зараз тривають переговори про його звільнення», - пише на своїй сторінці Facebook..

Муфтій також заявив, що священика не відпускають, бо він, на думку активістів ДНР, належить до категорії «особливо винних злочинців».

«Все інше не може розголошуватися поки тривають переговори», - підсумував Саїд Ісмагілов.

Теги: