У Львові відбулась літня школа «Мальхут: Євреї та царство»З 30 червня по 3 липня у Львові відбулася літня школа «Мальхут: Євреї та царство», яка зібрала на лекції та екскурсії єврейську і українську молодь, а також представників з Росії та Білорусі, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на Тureligious.com.ua.

Близько 30 чоловік зі Львова, Одеси, Чернівців, Донецька та інших регіонів України, а також Росії та Білорусі слухали в центрі «Гілель» лекції з іудаїзму та єврейської історії.

Директор школи Артем Федорчук читав лекції про євреїв та царство, поширення єврейства на території сучасної України. Катерина У Львові відбулась літня школа «Мальхут: Євреї та царство»Малахова розповідала про хасидизм, Шура Фішель -- про єврейську іконографію і потрохи вчила івриту. Лекція Олени Андронатій була присвячена екскурсіям, а Міша Вогман розповідав про хасидські казки.

В аудиторії були не тільки аспіранти і молодці науковці, але і школярі.

Після лекцій відбулася прогулянка по нічному Львову. Також учасники побували на екскурсіях в населених пунктах Броди та Радзивілів, зокрема на єврейському цвинтарі.

Теги: