Колишній керівник Відділу соціального служіння і благодійності з УПЦ (МП) очолив такий же відділ в УПЦ КП8 липня в актовій залі Київської православної богословської академії УПЦ Київського Патріархату відбулась презентація Відділу соціального служіння і благодійності УПЦ КП. Новостворений відділ очолив протоієрей Сергій Дмитрієв, який донедавна очолював аналогічний відділ Херсонської єпархії УПЦ (Московського Патріархату), повідомляє "Релігія в Україні".

Прихід святої великомучениці Варвари м. Херсона УПЦ (МП) на чолі з настоятелем протоієреєм Сергієм Дмитрієвим днями перейшов в юрисдикцію УПЦ КП. Настоятель храму пояснив, що це скоріше не перехід, а об'єднання, викликане невиразною позицією УПЦ (МП) щодо війни, яку фактично веде Росія проти України

Як зазначає сайт УПЦ КП, серед майбутніх завдань відділу -- організація системної роботи з розвитку соціального служіння насамперед за актуальними на сьогодні напрямками: підтримка, зміцнення та захист сім'ї; допомога людям похилого віку, інвалідам, людям, що страждають важкими захворюваннями; допомога бездомним, насамперед переселенцям, сім'ям, які втратили годувальника, малозабезпеченим, людям, що потрапили в інші складні життєві обставини; допомога дітям-сиротам і дітям, що залишилися без піклування батьків; допомога ув’язненим та особам що звільняються з місць позбавлення волі; підтримка ВІЛ-інфікованих; допомога особам, які страждають наркотичною або алкогольною залежністю.

Колишній керівник Відділу соціального служіння і благодійності з УПЦ (МП) очолив такий же відділ в УПЦ КППід час виступу священик Сергій Дмитрієв підкреслив: «Робота відділу в найближчий перспективі буде спрямована на підготовку священників з організації соціального служіння та підтримку соціальних ініціатив Церкви, в тому числі у створенні церковних соціальних закладів для забезпечення системної роботи. Велику роль також має партнерство з відповідними державними установами та громадськими організаціями, тому ми закликаємо до партнерства всі зацікавлені у вирішені соціальних проблем сторони».

Вся інформація стосовно роботи відділу буде розміщена на його новому сайті «Милість-Elios», який створюється. Сюди можна буде звернутись за допомогою або самостійно запропонувати поміч. Контакти організаторів: mylist.elios@gmail.com.

На заході були присутні керівники благодійних фондів, відомі письменники та діячі культури, громадські активісти. Особливістю зустрічі було те, що на неї завітали 30 дітей біженців зі Сходу України, що лишились без даху над головою. Вони мали змогу відвідати екскурсію Михайлівським Золотоверхим монастирем та пообідати у трапезній духовної академії.

Теги: