23 жовтня 2014 року в Києві з благословення блаженнішого Онуфрія, глави УПЦ (МП), буде проведена VІ Міжнародна науково-практична конференція «Духовна та світська освіта: історія взаємин – сучасність – перспективи», повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на КДАіС.

Організатором конференції є Київська духовна академія Української Православної Церкви. Цього року конференція присвячена 150-річчю з дня народження професора Київської духовної академії протоієрея Федіра Івановича Титова.

Професор протоїєрей Федір Титов (1864-1935) народився в с. Черкаське-Порічне Суджанського повіту Курської губернії в родині священика. У 1890 р. закінчив КДА. З 1897 р. обіймав в КДА кафедру історії Руської Церкви. Залишив фундаментальні труди з історії Православної Церкви в Україні. Займався дослідженням історії Києво-Печерської Лавра та Київської духовної академії, збирав матеріали для біографічного словника випускників КДА. З 1919 р. жив в еміграції в Сербії. У 1920 р. став професором Богословського факультету Белградського університету. Викладав на факультеті біблійну історію, біблійну археологію, догматичне богослов’я, а також історію Руської Церкви. Похований у м. Земун (поблизу Белграду).

У центрі уваги конференції будуть наступні питання:

•    Внесок прот. Ф. Титова в розвиток церковно-історичної науки;
•    Історія та сьогодення духовних і богословських навчальних закладів;
•    Взаємодія світської та церковної науки у справі вивчення творчої спадщини професорів Київської духовної академії;
•    Вплив київської богословської традиції на розвиток церковної освіти в інших Помісних Православних Церквах;
•    Шляхи розвитку богословської науки в незалежній Україні;
•    Проблеми реформування духовних шкіл на сучасному етапі.

В рамках конференції передбачається проведення пленарного та секційних засідань, а також круглих столів.

До участі в конференції запрошуються викладачі і студенти духовних та світських навчальних закладів, спеціалісти в галузі богослов’я, філософії, історії, педагогіки. Робочі мови конференції: українська та російська.

Місце проведення: Україна, місто Київ, Київська духовна академія.

За матеріалами конференції планується видання спеціального випуску «Трудів Київської духовної академії». Тексти доповідей для публікації слід направляти до Оргкомітету в електронному вигляді.

Заявки на участь у конференції та тексти доповідей приймаються до 1 жовтня 2014 року. Оргкомітет забезпечує харчування та проживання учасників під час роботи конференції. Проїзд — за рахунок направляючої сторони.

Адреса оргкомітету: 01015, Україна, Київ, вул. Лаврська 15, корпус 64, Київська Духовна Академія, секретарю Вченої Ради протоієрею Ростиславу Снігірьову.

Телефони для довідок: +38 (044) 255-11-83, +38 (044) 255-11-79, факс: +38 (044) 255-12-07. E-mail: kda-orgkom@i.ua

Теги: