ФСБ у Криму вербує священиків УПЦ КПНа священнослужителів УПЦ Київського Патріархату в анексованому Криму чинять психологічний тиск працівники ФСБ Росії. Про це повідомив архієпископ Сімферопольський і Кримський Климент, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на Рomisna і "Крим. Реалії".

“Я знаю, що деякі священики були змушені підписати папери щодо співпраці з ФСБ. Ми повертаємося в далекі комуністичні часи, коли КДБ мало вплив на священиків”, — сказав він.

Як зазначив архієпископ, основні питання, які цікавлять представників ФСБ, стосуються діяльності самого Климента, його кола контактів, планів, маршрутів пересування. Разом з тим, незважаючи на нинішню ситуацію архієпископ Сімферопольський і Кримський зазначив, що не планує залишати півострів.

“Я з Криму добровільно не виїду. По-перше, тут моя паства, по-друге, я — корінний кримчанин. По-третє, у мене немає благословення. Все, що було зроблено за ці роки, — зроблено моїми руками і руками моїх парафіян, кинути все це на розтерзання було б духовним злочином”, — заявив архієпископ Климент.

Теги: