Духовенство УПЦ КП і УГКЦ відкрило пам’ятну дошку герою АТО6 вересня на фасаді школи №4 міста Коломиї Львівської області було відкрито й освячено меморіальну дошку підполковнику Сергію Лисенку, який загинув у бою під Сніжним на Донбасі. Пам’ятна подія розпочалась хвилиною мовчання за загиблим героєм АТО та освячення меморіальної дошки єпископом Коломийським і Косівським Юліаном, ієрархом УПЦ КП, у співслужінні ієрея Василія Бойчука, ієрея Віталія Козака та духовенства УГКЦ, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на сайт УПЦ КП.

Єпископ Юліан відзначив, що спочилий Сергій Лисенко є прикладом для всіх присутніх: «Він був звичайною людиною, ходив до цієї школи, любив життя, багато планував та мріяв. Та коли настав вирішальний час для країни, він без вагань пішов на війну і віддав своє життя за мирне життя кожного з нас». Єпископ подякував батькам загиблого, організаторам встановлення пам’ятної дошки, усім присутнім та побажав для кожного мирного неба над головою.

Духовенство УПЦ КП і УГКЦ відкрило пам’ятну дошку герою АТОДо слова були запрошені Коломийський міський Голова Ігор Слюзар, народний депутат України Олександр Доній, депутат міської ради Геннадій Романюк, мати загиблого Сергія Лисенка та бойові побратими.

Після цього всі присутні відправились в приміщення школи, де архіпастир у шкільному музеї освятив експозицію увіковічення пам’яті загиблого. В музеї присутні змогли побачити особисті речі підполковника Сергія Лисенка, фотографії, почесні грамоти та медалі.

На завершення своїми спогадами про шкільні роки загиблого героя ділились його вчителі, рідні та близькі.

Теги: