Представник УПЦ КП взяв участь в засіданні Нацкомісії України у справах ЮНЕСКО18 вересня в Міністерстві закордонних справ України відбулося 15-е засідання Національної комісії України у справах ЮНЕСКО. Головну увагу учасники засідання приділили питанню бачення ролі ЮНЕСКО в умовах нових викликів та загроз, а також, можливого внеску України у розвиток та посилення партнерства в рамках цієї організації, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на сайт УПЦ КП.

У засіданні взяв протоієрей Віталій Клос, проректор з наукової роботи Київської православної богословської академії, доктор церковно-історичних наук, профессор, який був включений в склад Національної комісії України у справах Юнеско від УПЦ Київського Патріархату.

Окремим пунктом порядку денного було обговорено наслідки російської агресії і захист національної культурної спадщини в Автономній Республіці Крим та стан підготовки центральними органами виконавчої влади актуалізованої інформації стосовно ситуації в Криму з метою інформування Секретаріату ЮНЕСКО.

Крім того, було обговорено питання стану захисту і збереження українських об’єктів, включених до Списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, та визначено пріоритети діяльності Нацкомісії у світлі виконання програмних завдань діяльності ЮНЕСКО.

У ході обговорення наголошувалося також на необхідності активізації роботи з метою популяризації у світі українських пам’яток історії та культури, зокрема, шляхом їх включення до Списку всесвітньої спадщини та Репрезентативного списку нематеріальної культурної спадщини людства.

Теги: