Єпископ УПЦ виступив на антисектантській зустрічі у Петербурзі з доповіддю «Проникнення єресей в освіту»20 вересня на VII зустрічі Міжправославної групи з вивчення діяльності новітніх релігійних рухів і деструктивних сект з доповіддю «Проникнення єресей в освіту» виступив голова Синодального відділу УПЦ (МП) у справах молоді, голова Піклувальної ради Всеукраїнського апологетичного центру єпископ Обухівський Іона (Черепанов), повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на сайт відділу.

Міжнародний форум проводиться щорічно, організатором виступає Кіпрська Православна Церква. Цього разу зустріч проходить в Олександро-Невській Лаврі в м. Санкт-Петербург.

Традиційно в заході бере участь делегація Української Православної Церкви — співробітники Всеукраїнського апологетичного центру в ім’я святителя Іоанна Златоуста при Синодальному молодіжному відділі УПЦ.

Після виступу єпископа Іони головуючий на зустрічі єпископ Карпасійський Христофор (Кіпр) звернувся до нього зі словами підтримки. «Вся Православна Церква переживає і молиться за православний народ України», — зазначив він. Владика Христофор також висловив співчуття у зв’язку з подіями в Україні.

Єпископ Кіпру закликав учасників конференції не обговорювати політичну ситуацію: «Ми можемо допомогти нашим братам в Україні, тільки поважаючи делікатність питання. Чим менше ми говоримо, тим краще. Адже, починаючи дискутувати, ми можемо, не бажаючи того, нанести шкоду».

Теги: