Спільнота святого Егідія проведе в Києві пам’ятну ходу, присвячену 73-річчю масових розстрілів у Бабиному Яру28 вересня о 19.00 на Подолі в Києві пройде пам’ятна хода, присвячена 73-річчю масових розстрілів мирного населення, переважно євреїв, німецькими нацистами у Бабиному Яру, повідомляє кореспондент порталу "Релігія в Україні".

Міжнародна асоціація Спільнота Святого Егідія (рух католиків-мирян, заснований у лютому 1968 у Римі) та рух "Молодь За Мир" запрошують на ходу, щоб разом запалити свічки пам'яті жертв Бабиного Яру. Хода відбудеться на Подолі — у серці міста, по вул. Боричів Тік/Андріївський узвіз, районі, де раніше проживали євреї і звідки вирушали у свою останню дорогу, на смерть.

У пам'ятній ході візьмуть участь представники єврейської та ромської громад, праведники та свідки Бабиного Яру, представники влади, школярі та студенти Києва.

Нагадаємо, що 18-20 серпня 200 молодих людей з України взяли участь у IV Міжнародному конгресі "Молодь Європи за світ без насильства" у Кракові, де разом з однолітками з Польщі, Росії,  Чехії, Угорщини, Словаччини та інших країн Європи разом відвідали концтабір Аушвіц-Біркенау (Освенцім). Учасники конгресу прочитали свій “Заключний заклик” під час урочистої церемонії вшанування пам'яті жертв:«Війну можна перемогти тільки миром. Щоб побудувати мир, потрібна сміливість. Без миру немає майбутнього, ні для переможців, ні для переможених. Наш мир втратив ідеали. У нас є ідеал заради якого варто жити: мир - воістину майбутнє для всіх!».

Організатори ходи у Києві зазначають, що пам'ять про трагедії минулого дозволяє не повторити їх у майбутньому, а натомість збудувати мирне, людяне і солідарне суспільство.

Контакти: тел. 067 502 85 89, santegidio@ukr.net

Теги: