У Києві відбудеться презентація книги «Майдан і Церква: Хроніка подій та експертна оцінка»21 жовтня у Києві відбудеться презентація книги «Майдан і Церква: Хроніка подій та експертна оцінка» – унікальна за змістом та формою збірка аналітичних та документальних свідчень духовно-релігійної підтримки Українського Майдану (т.зв. Революції гідності) зими 2013-2014 року, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на Тomainstytut.org.

Книга, вміщуючи найрізноманітніші точки зору та ілюстративні матеріали, зосереджується на висвітлені подій в Україні у духовно-релігійному вимірі. Вона є наслідком моніторингу подій зими 2013-2014 рр.

Редакційний колектив книги складає група вітчизняних академічних релігієзнавців з Відділення релігієзнавства Інституту філософії імені Г.С.Сковороди НАН України (Людмила Филипович, Оксана Горкуша та Віта Титаренко). Ключовими методологічними вимогами при укладенні книги були ідеологічно-конфесійна незаангажованість та подійно-проблемна включеність.

До збірки увійшли хронологія подій, офіційні документи Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій, окремих релігійних об’єднань, звернення та заклики релігійних лідерів до народу і до влади, неофіційні висловлювання та коментарі звичайних віруючих та пасторів, експертні оцінки політиків, державних діячів та релігієзнавців.

Книга підготовлена за сприяння та фінансової підтримки Відділення релігієзнавства Інституту філософії імені Г.С.Сковороди НАН України, Української асоціації релігієзнавців, Асоціації «Духовне відродження», видавництва САММІТ-КНИГА.

На презентацію видання попередньо запрошені Людмила Филипович – головний редактор книги, зав. відділом Інституту філософії ім. Г.С.Сковороди НАН України; о.Петро Балог – католицький теолог, викладач Інституту релігійних наук св. Томи Аквінського; Михайло Черенков – віце-президент Асоціації «Духовне Відродження»; о.Георгій Коваленко – протоієрей УПЦ; Саід Ісмагілов – муфтій Духовного управління мусульман України “Умма”; Леся Скубко – співробітник Центру релігієзнавчих досліджень та міжнародних духовних стосунків (м. Донецьк); Тетяна Каленіченко-Мухоморова – журналіст-аналітик релігійних подій; Оксана Горкуша – філософ-релігієзнавець, учасник редколегії книги, та інші.

Подія відбудеться 21 жовтня о 18:30 в актовій залі Інституту релігійних наук св.Томи Аквінського за адресою: вул.Якіра, 13 (ст.м. “Лук’янівська”). Вхід вільний.

Теги: