Адвентисти влаштували програму «Стоп стрес» для надання допомоги постраждалим на сході УкраїниУ Подільському духовному центрі адвентистів сьомого дня м. Києва з 28 жовтня по 9 листопада проходила програма «Стоп стрес», яку вів медичний працівник, капелан Сергій Гаврюк, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на сайт Адвентистів сьомого дня.

Метою зустрічей було навчити майбутніх консультантів допомагати людям позбутися негативних наслідків стресу. Навчання проходило у формі живої розмови та психологічних тренінгів. З близько 20 осіб, які відвідували програму щодня, 9 успішно закінчили курс і отримали відповідні сертифікати.

У цей час через бойові дії на сході України багато людей страждають від постійного страху, емоційних зривів та стресових ситуацій. Ведучий давав практичні поради у спілкуванні з людьми, котрі знаходяться у стресовому стані, пояснював, як розрізнити ступінь стресу, виявити скритий стрес (посттравматичний синдром) та багато іншого, включаючи антистресовий масаж.

Нові теми закріплювалися за допомогою тренінгів. Моделювалися певні проблемні ситуації, для вирішення яких слухачі розбивалися на групи або пари та спілкувалися між собою. Також проводилися різні тести. Далі відбувався живий діалог ведучого з аудиторією, де він підбивав підсумки тренінгу. Закінчувався вечір наочним прикладом, як правильно надавати психологічну допомогу. Наприклад, на одній із зустрічей капелан спілкувався з реальною людиною, що пережила жахливі події на Донбасі.

Теги: