Заступник голови КМДА Ганна Старостенко представила нового керівника Управління охорони культурної спадщини міста Києва Сергія Груздо під час громадського обговорення, організованого постійної комісії Київради з питань культури та туризму, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на І-pro.kiev.ua.

«Символічно, що це представлення відбувається сьогодні саме під час засідання громадської ради,  адже лише у тісному діалозі з громадськістю можливо зрушити з місця складні питання охорони культурної спадщини міста Києва. Сергій Миколайович Груздо за освітою архітектор. Досвідчена людина, яка вже майже 30 років працює у сфері архітектури, будівництва, реставрації та реконструкції історичної забудови. Брав участь у розробці усіх основних нормативних документів та державних будівельних норм, пов’язаних з реставрацією пам’яток архітектури та збереження історичного міського середовища», – зазначила Ганна Старостенко.

Трудову діяльність Сергій Груздо розпочав у 1986-му році на посаді архітектора Київського Науково-дослідного і проектного інституту містобудування. Потому працював за фахом у комерційних структурах.

З 2001 року на різних посадах опікувався питаннями культурної спадщини у Державному комітеті України з будівництва та архітектури, Міністерстві будівництва України (зараз Мінрегіонбуд). У 2008-2009 роках працював у Державній архітектурно-будівельній інспекції начальником управління контрольних перевірок будівництва.

Останні два роки працював заступником Генерального директора з пам’яткоохоронної діяльності Національного заповідника «Софія Київська».

Теги: