В УГКЦ створили «Університет» третього вікуНезвичайний і унікальний «навчальний заклад» відкрили при Карітасі Коломийсько-Чернівецької єпархії УГКЦ. Його студенти – ті, кому «за». Тож аби стати слухачем, окрім бажання, потрібне ще й пенсійне посвідчення, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на сайт УГКЦ.

«Університет» третього віку – це чудова можливість для спілкування, нових знайомств, розширення світогляду, база нових знань і можливостей самореалізації для осіб літнього віку. Створили його в рамках проекту «Покращення якості життя жертв націонал-соціалізму на Коломийщині»,  що функціонує при Карітасі. Основний донор проекту -  програма «Місце зустрічі – діалог»,  яка фінансується Німецьким Федеральним Фондом «Пам'ять, Відповідальність, Майбутнє».

«Ми хочемо залучити максимальну кількість людей похилого віку. Цей «Університет» створили, аби згуртувати їх за вподобаннями. І це не тільки навчання, але й організація цікавого дозвілля. Хочемо активізувати цю групу людей, щоб вони також не стояли осторонь громадського життя», - зазначає ректор «Університету» Роман Рєзнік.

В «Університеті» третього віку працює вісім факультетів, а саме: інформаційних технологій; правової грамотності; здоров’я; іноземних мов; психологічних знань; культурно-дозвільної діяльності та рукоділля; факультет краєзнавства і факультет катехитичних знань. Кожен курс має певну програму навчання і розрахований на період від трьох до шести місяців.

Курси різного спрямування дають можливість великого вибору саме тих нових знань і вмінь, які людина похилого віку хоче отримати для реалізації свого внутрішнього потенціалу. Навчання в літньому віці дозволяє здійснити особі те, про що вона, можливо, мріяла все життя, але постійна зайнятість, пов’язана з вихованням дітей та трудовою діяльністю в більш ранні періоди, перешкоджали здійсненню бажаного. А вийшовши на заслужений відпочинок, якраз можна зайнятися самореалізацією.

Заняття відбуваються щоп’ятниці в приміщенні Карітасу Коломийсько-Чернівецької єпархії. Початок о 12.00 годині. Для запису в «Університет» потрібні паспорт, ідентифікаційний код та пенсійне посвідчення.

Теги: