У Києві стартує міжнародний українсько-німецький проект «Диво-Різдво. Українські та німецькі різдвяні обряди»12 грудня о 15.00 в музеї «Будинок митрополита» Національного заповідника «Софія Київська» стартує міжнародний українсько-німецький виставковий проект під назвою «Диво-Різдво. Українські та німецькі різдвяні обряди: паралелі», повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на Рrostir.museum.

Виставка присвячена одному з найбільших і найулюбленіших в усьому світі християнських свят – Різдву Христовому. В експозиції будуть представлені традиційні речі, без яких раніше не святкували Різдво: інвентар колядників, різноманітні вертепи, різдвяні ікони, дідухи, павуки, традиційні пряники та форми для печива, ялинкові прикраси, інші святкові предмети домашнього вжитку.

На основі символів та обрядових атрибутів експозиція розкриває спільні риси у розвитку духовної культури європейського простору, дозволяє провести паралелі в німецькій та українській традиційних культурах і усвідомити належність української культури до європейського контексту.

З української сторони у виставці беруть участь Національний заповідник «Софія Київська», Національний музей народної архітектури та побуту України, Національний центр народної культури «Музей Івана Гончара», Музей театрального, музичного та кіномистецтва України. Німеччину представляє Музей під відкритим небом (м.Шлірзее), засновником якого є  Маркус Васмайєр  – бізнесмен і культурний діяч, дворазовий олімпійський чемпіон і чемпіон світу з гірськолижного спорту.

Виставка буде працювати з 13 грудня 2014 року до 21 січня 2015 року з 10 до 18 години.

Теги: