15 грудня у Синодальній залі Київської Патріархії Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет зустрівся з делегацією Республіки Іран на чолі із послом Мохаммадом Бехешті-Монфаредом та імамом Тебрізької мечеті Аятоллою Мохсеном Моджтахедом Шабестарі - членом Ради експертів (спеціального державного орган Ірану, що обирає найвищого керівника країни – Верховного лідера Ісламської Революції Ірану), представника Верховного лідера Ісламської Революції Ірану в іранській провінції Східний Азербайджан, головою Вищої Ради Всесвітньої асамблеї "Ахль-бейт", повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на сайт УПЦ КП.

Глава УПЦ КП привітав надзвичайного та повноважного посла Ірану з призначенням на дипломатичну службу до України та побажав йому наснаги у роботі.

Патріарх Філарет обговорив з гостями суспільно-політичну ситуацію в Україні, окупацію Криму та криваву війну, розв'язану Росією на Донбасі.

Посол Мохаммад Бехешті-Монфаред висловив сподівання на поглиблення міжнародної дружби, співпраці, а також культурних обмінів між Україною та Іраном.

Патріарх Філарет обговорив з Аятоллою Мохансеном Моджтахедом Шабестарі актуальні проблеми міжконфесійних стосунків у світі, а також можливості діалогу мусульман та християн у ім'я миру у світі.

Наприкінці зустрічі Патріарх Філарет подарував гостям пам'ятні книги видання Київської Патріархії. Своєю чергою посол подарував владиці сувенір, зроблений руками народних майстрів Ірану.

У зустрічі взяв участь єпископ Вишгородський Агапіт, керуючий справами Київської Патріархії.

Фото wikipedia.org

Теги: