Відбувся VIII Всеукраїнський з'їзд військових капеланів УГКЦ25 грудня закінчився VIII Всеукраїнський з'їзд військових капеланів УГКЦ, що тривав з 23 грудня в Будинку офіцерів Збройних сил України, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на сайт УГКЦ.

Форум був присвячений духовному аспекту служіння капелана для військовослужбовців. У з'їзді взяло участь 50 військових капеланів, що побували в зоні АТО.

Капелани поділилися власним досвідом пережиття складних ситуацій та боротьби зі своїми недоліками під час провадження священичого служіння.

Підсумовуючи з'їзд, о. Любомир Яворський, заступник керівника Департаменту Патріаршої курії Української Греко-Католицької Церкви у справах душпастирства силових структур України, сказав: "Маємо надію, що невдовзі наша капеланська служба стане офіційно визнаною державою. Для цього ми маємо продовжувати навчання. Невдовзі ми матимемо ще кілька тренінгів по Україні, які організує Департамент за підтримки капеланів на місцях".

Після літургії спільно з єпископом капелани прибули на Майдан Незалежності та помолилися за загиблих на Майдані, а також по всій Україні за весь час громадського протистояння.

«Маємо велику потребу в служінні капеланів. Скільки б вас не прийшло, завжди буде мало. Близько 40 тисяч військовослужбовців потребують психологічної підтримки. І ви надаєте її. Інколи більше, ніж уділяєте святі таїнства. Дякую вам», - зазначив під час VIII з’їзду військових капеланів УГКЦ 23 грудня у Києві полковник Руслан Коханчук, старший офіцер Департаменту соціальної та гуманітарної політики Міністерства оборони України.

«Дякую Греко-Католицькій Церкві, владиці Михайлу (Колтунові). З усіх капеланів, які були в зоні АТО, це були представники УГКЦ (близько сорока). Ми вам вдячні», - додав представник Міноборони.

Наступний з'їзд відбудеться через рік у Києві.

Теги: