У Лівобережному духовному центрі адвентистів сьомого дня м. Києва 14 грудня діти та підлітки з клубу слідопитів через навчально-пізнавальну гру «911» вчились надавати першу невідкладну допомогу. У грі взяли участь чотири київські слідопитські клуби — «Моноліт», «Орли», «Оріон», «Онікс», а також клуб з Броварів — усього близько 60 осіб, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на сайт Адвентистів сьомого дня.

Діти поділилися на команди, які самі обирали назву, капітанів та представляли себе. Далі вони по черзі проходили шість пунктів спеціального маршруту, що називались «станціями» й були присвячені різним видам медичної допомоги.

На них діти показували свої знання зі знерухомлення пошкоджених частин тіла, перенесення та транспортування постраждалого на власноруч змайстрованих носилках, правил поведінки та послідовності дій під час виникнення аварійних ситуацій, надання першої допомоги під час обмороження чи кровотечах, серцево-легеневої реанімації.

На станціях учасників перевіряли по двоє наставників. Команди-переможця не було, адже гра була спрямована на перевірку знань особисто в кожного, тому всі діти складали заліки окремо.

Серед гостей на грі був представник організації волонтерів-медиків Олександр Пивоваров. Ця організація відома тим, що протягом багатьох місяців проводила безкоштовне навчання населення міста Києва першій невідкладній допомозі. Волонтери зацікавлені навчати дітей та підлітків цим навичкам та схвалили гру «911».

Перед грою діти пройшли тривалий курс підготовки, займалися з кваліфікованими медичними працівниками. Учасники, які індивідуально склали заліки з усіх необхідних пунктів, отримають нашивки за пройдені клубні спеціалізації «Надання першої невідкладної допомоги» та «Серцево-легенева реанімація».

Подібні ігри проводяться клубом слідопитів вже кілька років.

Теги: