22 січня 2015 року о 17:00 в Національному музеї літератури України (Київ, вул. Б. Хмельницького, 11) відкриється виставка творів «Мальовнича Україна», повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на І-pro.kiev.ua.

На виставці експонуватимуться живописні полотна члена Національної спілки художників України, заслуженого діяча мистецтв України та Польщі, лауреата Міжнародної премії імені В. Винниченка Миколи Шелеста, який цього року номінується на здобуття Національної премії України імені Тараса Шевченка.


На виставці представлено понад 40 полотен, виконаних у сюрреалістичній манері. Серед них – твори живопису, на яких відтворено відомі місця, де бував Т. Г. Шевченко, зокрема «Густинський монастир», «Михайлівський Золотоверхий», «Чернігівський колегіум», «Седнівська церква» та ін., а також натюрморти «Поки горить свічка», «Кожному своє», «За все необхідно платити», «Бузок», «Натюрморти з українськими варениками», картини «Т. Шевченко та Варвара», «Чи хто згадає, чи забуде мене в снігах на чужині».

Твори знаного митця Миколи Шелеста зберігаються більш як у 50 музеях та виставкових залах України, у 13 музеях зарубіжжя, приватних колекціях нашої держави, США, Канади, Польщі, Німеччини, Франції, Росії, Японії та ін. Його заслужено і в Україні, і в зарубіжжі називають «сонячним художником», адже митець у своїх творах торкається таких тем, які близькі і зрозумілі глядачеві, які зігрівають і підносять людські душі, надовго лишаються в пам’яті шанувальників цього справді осяйного таланту.

Теги: