Директор Інституту релігійних наук св. Томи Аквінського прочитає у Києві відкриту лекцію «Умови реформи без схизми (Ів Конґар)»26 лютого в столичному Інституті релігійних наук св.Томи Аквінського відбудеться відкрита лекція директора цього закладу о.Войчеха Сурувки на тему «Умови реформи без схизми (Ів Конґар)», повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на Тomainstytut.org.

Це вже друга лекція з циклу «Ів Конґар і сучасна теологія». Першу – «Діалог Іва Конґара з російським православ’ям» – прочитав о.Іакінф Дестівель на урочистостях у День святого Томи 31 січня цього року. Наступну лекцію о.Войчех Сурувка присвятить темі «Реформи без розколу». 1950 року Конґар написав книгу «Справжня і фальшива реформа в Церкві». Тож йтиметься про цю книгу й реформу у сучасній Церкві.

Ів Конґар (на фото) є одним з найвідоміших та найцікавіших теологів ХХ століття. Він був одним з перших, хто у Католицькій Церкві відкрито говорив про екуменізм, через що його праці викликали там підозру. Тим не менш, Конґар не зупинявся у своєму переконанні. Незадовго до відкриття Другого Ватиканського собору церковні настрої змінилися завдяки харизматичній особистості папи Івана XXIII. Він сам запросив Конґара в якості експерта. Познаки його впливу можна знайти у багатьох документах Собору.

Початок о 18:15. Адреса: вул.Якіра, 13, Інститут релігійних наук в Києві. Вхід вільний.

Теги: