Священики різних конфесій рушають до дитячих будинків в зоні АТО 13 лютого на Михайлівській площі в Києві священики різних конфесій збирались відправлятись на схід України. За 10 днів вони подолають 10 міст зони АТО та передадуть допомогу дитбудинкам, а також займатимуться активізацією громадського сектору. Ініціатором акції став Відділ соціального служіння УПЦ Київського Патріархату разом з партнерами від Лютеранської церкви, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на сайт УПЦ КП.

До відправки машини долучились діти з Київської школи №5 у Печерському районі, що передали послання миру та любові своїм побратимам на схід. Вони підготували їм листи, малюнки, пироги, печива та цукерки, що робили власноруч. Частина з дітей ще влітку переїхала до Києва, тому їм особливо важливо було підтримати тих, хто лишається в зоні бойових дій. Також разом з дітьми послання любові та миру писав герой “Суперкниги” Робік, якому уся малеча була рада. Дякуємо партнерам з асоціації “Емануїл” за підтримку.

Священики від УПЦ Київського Патріархату та Німецької Євангельсько-Лютеранської церкви України рушать разом на схід. За час своєї мандрівки вони відвідають 10 міст, роздадуть допомогу дітям, а також проведуть зустрічі з громадськими та релігійними активістами, щоб допомогти їм організувати роботу на місцях.

Основними зупинками стануть дитячі будинки у 10 містах, куди додатково відправлено гуманітарний вантаж, у якому будуть теплі речі, засоби гігієни, продукти тривалого зберігання тощо. Окрім того, священики ініціюватимуть проведення круглих столів з громадськими активістами, представниками влади та релігійних організацій, щоб обговорити можливі шляхи активізації допомоги усім нуждненним.

Фото tsn.ua

Теги: