«Паломництво довіри» до України шукає сім’ї, готові прийняти у себе європейську молодьУ квітневі пасхальні дні, наприкінці Світлого тижня, молодь з різних європейських країн приїде в Україну як “паломники довіри” від спільноти Тезе, аби разом помолитися за мир, познайомитися із багатством української православної культури та розділити радість Воскресіння Господнього разом із українськими християнами. Їм потрібно переночувати 3-4 ночі в сім’ях українців, повідомляє кореспондент порталу "Релігія в Україні".

Наразі організатори паломництва шукають людей, які б змогли прийняти у себе вдома молодь з Європи та України, що братиме участь у паломництві, на 3-4 ночі. Молоді люди приїдуть до Києва у вівторок 14-го або середу 15-го квітня, та поїдуть у суботу, 18 квітня.

Більшість з них буде в Україні вперше і, ймовірно, матиме багато питань. Мета їхнього візиту – познайомитись із багатством християнської традиції та української культури.

Вони йтимуть рано вранці та повертатимуться о 22:00. Їм потрібно лише тепле спальне місце, щось на сніданок та вечерю.

У програмі паломництва — відвідання, зокрема, Києво-Печерської лаври, Софійського собору, патріаршого собору Воскресіння Христового (УГКЦ), Спасо-Преображенського собору в Ліко-граді на Теремках та Іонинського монастиря (УПЦ).

Тим, хто бажає прийняти у себе вдома одного чи декількох молодих людей, просять повідомити організаторам заходу, заповнивши анкету: Анкета для приймаючих сімей.

Тезе – це селище у Бургундії, у центральній Франції. Із 1940 року тут поселився брат Роже, навколо якого через кілька років, як у давньохристиянські часи, зібралася монаша спільнота. Сьогодні спільнота Тезе налічує понад сто братів із близько 30-ти країн світу та різних християнських конфесій. З 2005 року спільноту очолює брат Алоїс. Монастир прагне бути знаком примирення між розділеними християнами і народами.

В Тезе брати, відмінні між собою за расовими, культурними та мовними ознаками, живуть, моляться та працюють разом. Вони свідчать, що Христос руйнує будь-яку стіну, що розділяє людей. Одним з головних служінь спільноти Тезе є гостинність. Щороку сюди приїжджають тисячі молодих людей з різних країн Європи та світу, щоб розділити у простоті глибину християнського життя.

У 2012 році Предстоятель УПЦ митрополит Володимир зустрівся з настоятелем спільноти Тезе братом Алоїсом. Під час зустрічі глава УПЦ поділився спогадами про своє відвідування спільноти Тезе у часи, коли він виконував послух Патріаршого екзарха Західної Європи, та зазначив, що добрі взаємини між православними та римо-католиками, які традиційно підтримують у спільноті Тезе, сприяють плідному діалогу конфесій.

Одним з ключових слів Тезе є “довіра”. Організовані спільнотою зустрічі в Європі та на інших континентах є разом частиною “паломництва довіри на землі”. “Слово “довіра”, напевно, одне з найскромніших, звичних та простих слів, та поряд з цим – одне з найважливіших… В довірі є таємниця любові, таємниця сопричастя та накінець, таємниця Бога як Трійці”, – пише про Тезе православний французький богослов Олів’є Клеман.

Теги: