На Івано-Франківщині відкрили музей “Історія підпільної Української Греко-Католицької Церкви”8 березня при парафії Святої Параскеви, що в с. Фитьків на Надвірнянщині (Івано-Франківська область), владика Василь (Івасюк), єпископ Коломийсько-Чернівецької єпархії УГКЦ, освятив музей “Історія підпільної Української Греко-Католицької Церкви”, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на сайт УГКЦ.

У своєму пастирському слові єпископ наголосив на цінності жертвенного шляху підпільної УГКЦ. “Ми сьогодні дивимося на ці пам’ятки сакрального мистецтва, історичні документи, за якими є життя людей, котрі вистояли у молитві, праці та терпіннях. Вдячний о. Івану  Качанюку та о. Миколі Григору за те, що ви це все зібрали і зберегли для молодого покоління, котре має знати свою історію та культуру. Ви є прикладом для інших парафій”, - наголосив єпарх.

З привітальним  словом також звернулися представники влади: Зиновій Андрійович, міський голова м. Надвірної, Андрій Крицький, в.о. голови РДА, Олег Єгрешій, викладач Прикарпатського університету, та інші. Після цього відбулася урочиста академія, яку присвятили історії Української Греко-Католицької Церкви в часи підпілля.

Теги: