Військові священики УПЦ КП освячували паски та військову техніку АТОВійськові священики з різних єпархій УПЦ Київського Патріархату зустріли свято Воскресіння Христового на передовій - в зоні АТО на Донбасі, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на сайт УПЦ КП.

Співробітники Відділу соціального служіння УПЦ КП традиційно відправились до бійців з 30-ї Окремої механізованої бригади Новоград-Волинська. Протоієрей Сергій Дмитрієв та священик Олександр Медвєдєв разом з волонтерами й помічниками провели п’ять служб на позиціях українських бійців. Окрім того, вони встигли закупити чимало пасхальних дарунків для бійців.

Служителі Луганської єпархії також не лишились осторонь. Священик Михаїл Лакоцький зустрів світле свято разом з бійцями 24-ї бригади та волонтерами. Під час візиту о. Михаїл освятив Паски та іншу поживу для воїнів. На прохання військових також була освячена військова техніка. Крім того, священик відслужив літургію, під час якої усі бажаючі мали змогу висповідатися та причаститися.

Натомість клірик храму святого великомученика і цілителя Пантелеймона м. Харкова священик Григорій Стасюк відвідав військовослужбовців батальйону “Волинь” у зоні АТО. Під час поїздки він посповідав та причастив велику кількість бійців й офіцерів на дальніх блокпостах. Там, не дивлячись на перемир`я, представники сепаратистських угруповуваь продовжують стріляти.

У свою чергу Чернівецько-Буковинська єпархія організувала гуманітарну пасхальну місію на Схід України, в зону АТО. Кафедральним храмом прп. Параскеви Сербської був проведений збір пасок, писанок та інших продуктів харчування, які кладуть на святкові столи. Місцеві священики поїхали на лінію фронту, аби передати бійцям теплі вітання та презенти.

Теги: