Глава УГКЦ зустрівся із християнськими демократами Білорусі17 квітня 2015 року глава УГКЦ Верховний архієпископ Святослав зустрівся із представниками християнських демократів Білорусі - Павлом Сєвяринцем та Георгієм Дмитруком. У ході розмови сторони обговорили важливість особистих контактів між українським громадянським суспільством і білоруським, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на сайт УГКЦ.

На зустрічі зазначалося про важливість того, щоб люди приїжджали одні до одних і спілкувалися між собою, оскільки потужна московська пропаганда працює в Білорусі та перешкоджає комунікації між двома народами. Крім того, говорили про захист християнських цінностей, оскільки одним із ключових завдань християнських демократів є оборона цих вартостей.

"Було відзначено, що московська пропаганда маніпулює християнськими цінностями, виставляючи себе єдиними захисниками, мовляв, усе європейське є антихристиянське і ліберальне. Тому Церкви, навчаючи соціальної доктрини, зокрема Католицької Церкви, повинні показати, що таке християнські цінності і яким чином їх потрібно втілювати в суспільне життя", - пише сайт УГКЦ.

Теги: