Міський голова Василькова відкрив футбольний турнір молоді Київської архієпархії УГКЦ25 квітня 2015 року в м. Василькові, що на Київщині, Молодіжна комісія та Бюро з питань екології Київської архієпархії УГКЦ вперше провели молодіжний турнір із футболу. На змагання прибуло 8 команд: по команді із кожного (всього 7) протопресвітерства Київської архиєпархії та команда із Київської Трьохсвятительської семінарії, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на сайт УГКЦ.

Турнір розпочався з молебню до Богородиці в каплиці Святого Юра Василькова. Після молитви священик звернувся до присутніх із привітальним словом, в якому наголосив, що «тепер, у час Христового Воскресіння, ми продовжуємо прославляти Бога у спосіб пропагування активного, здорового, без злих звичок способу життя».

На відкритті турніру був присутній міський голова м. Василькова Сергій Сабов, який у своєму слові до учасників турніру сказав, що «приємно здивований тим, що Церква організовує такі турніри і в такий спосіб формує моральні засади в цих юнаків».

Серед присутніх були і священики, які супроводжували свої команди, а саме.

Після жеребкування було розпочато турнір, який тривав 6 годин та визначив як переможця команду із Вишгородського деканату. Друге місце посіла команда із Черкащини, а третє команда - із Київського деканату.

Після нагородження всі учасники мали можливість почастувати свіжою юшкою та запеченим м'ясом.

Теги: