УПЦ канонізувала святителя Іларіона Полтавського12 травня в Полтавському Хрестовоздвиженському монастирі УПЦ (МП) відбулося прославлення в лиці місцевошанованих святих святителя Іларіона (Юшенова), повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на сайт УПЦ.

Рішення про канонізацію єпископа Полтавського і Переяславського Іларіона було ухвалено Священним Синодом Української Православної Церкви 16 вересня 2014 року. Його святі останки Синод постановив вважати святими мощами, а день прославлення — днем пам’яті.

Божественну літургію з чином прославлення святителя Іларіона Полтавського звершив митрополит Полтавський і Миргородський Филип у співслужінні єпископа Новокаховського і Генічеського Філарета, єпископа Золотоношського Іоанна й духовенства єпархії. Разом зі своїми пастирями розділити радість свята зібралися чисельні віруючі полтавчани.

Митрополит Филип ознайомив паству з житієм угодника Божого та благословив його іконою присутніх у храмі. Після літургії було звершено хресний хід навколо собору зі святими мощами святителя Іларіона.

Теги: