Французький митрополит презентував в академії УПЦ КП богословську книгу18 травня 2015 року в конгрегаційній залі Київської православної богословської академії УПЦ Київського Патріархату відбулася презентація перекладу українською мовою книги «Життя в ім’я його. Молитва в ім’я Ісусове і її духовні способи». Книгу презентував сам автор-богослов митрополит Мішель (Лярош), глава Французької митрополії УПЦ КП, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на сайт УПЦ КП.

У своїй праці автор, спираючись на Священне Писання, зокрема Новий Завіт, і твори Отців Церкви порушує важливу тему, - роль і значення Ісусової молитви у житті кожного християнина, показує, що саме молитва за своєю суттю - євхаристична, силою якої проганяються гріховні пристрасті у людини. Прикликання самого Імені Ісуса у молитві і зв'язок її з дією Духа Святого, а водночас і молитовне звертання до Богородиці, дозволяють кожному віруючому долати зло у цьому світі і покладати надію на спасіння після свого відходу.

Це вже друге видання праць митрополит Мішеля українською мовою. Першою була видана книга «Шлях мовчання у традиції отців-пустельників». Переклад з французької зробив Олександр Іванович Кислюк. Видання здійснені з благословення Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета та стараннями настоятеля храму ікони Божої Матері «Живоносне Джерело» м.Києва протоієрея Валерія Семанцо.

На презентації були присутні викладачі та студенти академії. Після розповіді про свої праці митрополит Мішель відповів на запитання присутніх та підписав книги усім бажаючим. На прощання владика Мішель повідомив про своє бажання і надалі співпрацювати з академією та анонсував переклад чергової своєї книги.

Теги: