УПЦ відзначила 23-тю річницю Харківського Собору27 травня Українська Православна Церква (Московського Патріархату) відзначила 23-тю річницю Харківського Собору єпископів УПЦ, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на сайт УПЦ.

Харківський Собор єпископів УПЦ, що відбувся 27-28 травня 1992 року на території Покровського чоловічого монастиря м. Харкова, став визначною подією в сучасній історії українського православ’я. "18 єпископів України на чолі з митрополитом Никодимом (+2011, Руснаком) засудили розкольницькі діі колишнього митрополита Філарета (Денисенка) і обрали Новим предстоятелем Української Православної Церкви митрополита Ростовського і Новочеркаського Володимира (+2014, Сабодана)", - йдеться на сайті УПЦ.

З благословення митрополита Київського і всієї України Онуфрія в цей день у всіх храмах Української Православної Церкви були звершені подячні молебні.

Цього ж дня керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній разом із студентами Київської духовної академії і семінарії звершив заупокійну літію на могилі митрополита Володимира за спокій усіх спочилих учасників Харківського Собору єпископів УПЦ.

Теги: