Глава УГКЦ обговорив з прем’єр-міністром України співпрацю У п’ятницю, 29 травня, Верховний архієпископ УГКЦ Святослав зустрівся з Арсенієм Яценюком, прем’єр-міністром України. У зустрічі також брали участь владика Йосиф (Мілян), єпископ-помічник Київської архиєпархії, та народний депутат України Віктор Єленський, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на сайт УГКЦ.

Під час розмови сторони обговорили приклади співпраці УГКЦ та державних структур України. Блаженніший Святослав розповів про соціальне служіння, яке у сучасних особливих обставинах здійснює Церква. Йшлося про служіння для вимушених переселенців, поранених, українських воїнів. При цьому глава УГКЦ наголосив на необхідності врегулювання нормативно-правової бази, яке дало б можливість для кращого і більш ефективного соціального служіння Церкви.

Особливу увагу було приділено підготовці до відзначення 150-річного ювілею митрополита Андрея Шептицького. Предстоятель УГКЦ подякував главі уряду за створення оргкомітету із вшанування постаті митрополита Андрея та за ті ініціативи, які вирішено зреалізувати.

На згадку про зустріч Святослав подарував Арсенію Яценюку книгу «У паломництві до гідності та свободи…» та ікону святого Миколая, Мир Ликійського чудотворця.

Теги: