6 червня 2015 року у Синодальній залі Київської Патріархії Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет провів зустріч з організаторами та активними учасниками Самооборони Майдану та нагородив їх церковними медалями "За жертовність та любов до України", повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на сайт УПЦ КП.

Серед нагороджених заступник голови Верховної Ради України Андрій Парубій, який у часи Революції Гідності був комендантом Самооборони Майдану, депутат Київської міської ради Руслан Андрійко, який у часи революції був комендантом "Революційної Київради", народний депутат України Андрій Левус, народний депутат України Микола Величкович, сотники Самооборони Майдану, учасники війни на Донбасі, волонтери.

Предтоятель Київського Патріархату звернувся до присутніх з архіпастирським словом та подякував їм за небайдужість та самовідданість у справі оборони України.

Андрій Парубій від імені активістів Самооборони Майдану подякував владиці за високі нагороди та у своїй промові відзначив визначну активність Церкви у матеріальній та духовній підтримці Збройних сил України.

Активісти Самооборони Майдану на знак подяки подарували Патріарху свій бойовий прапор часів Революції Гідності та піднесли кошик білих троянд.

Теги: