Міністри закордонних справ України та Болгарії відвідали собор УПЦ на Одещині6 липня Болградський район Одеської області с офіційним візитом відвідали міністр закордонних справ України Павло Клімкін і міністр закордонних справ Болгарії Даніел Мітов, повідомляє "Релігія в Україні" з посиланням на сайт УПЦ.

Міністров супроводжували депутати Верховної Ради України Антон Кіссе та Віталій Барвіненко; депутати Одеської обласної ради: Марія Попова та Юрій Дімчогло; в.о. голови Болградської районної держадміністрації Андрій Гарвалов, заступник голови районної ради Анна Мунтянова та представники місцевих ЗМІ.

В рамках відвідування Болграда високоповажні гості побували в величному Спасо-Преображенському соборі УПЦ, де з благословення митрополита Одеського і Ізмаїльського Агафангела їх зустрів благочинний Болградського округа протоієрей Василій Шкимбов, котрий від імені владики тепло привітав міністрів на бессарабській землі.

На згадку про зустріч отець Василій передав гостям пам’ятні ікони. В свою чергу пан Мітов подарував собору євхаристичний набір для звершення літургії.

Під час зустрічі високоповажні гості ознайомилися з ходом реставраційних робіт.

Теги: